Søvn

"Ikke alene er middagsluren nødvendig for barnets samlede søvnbehov, samtidig kan den også være en velkommen pause for barnet i en travl, stressende, støjende og krævende hverdag, som dagpasningen er – og derfor skal den hverken skippes eller forkortes" Kilde : Vibeke Manniche "Børns søvn – din lille sovetryne"

Små børn bruger rigtig meget energi i løbet af en dag og for at børnene kan fortsætte deres vækst og udvikling, har de et stort behov for at få deres søvn.
Søvn er en fysisk nødvendighed, som har afgørende betydning for børns trivsel. Børn, der sover for lidt, har tendens til rastløshed, træthed/tristhed, koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, hovedpine, øget sygelighed, dårlig vækst, irritation.

Børn, der sover godt, udvikler sig godt.

Vuggestuebørn

For at opnå en tilstrækkelig søvnkvalitet skal vuggestuebørn sove ca. 12-14 timer i døgnet. De mindste børn sover oftest både formiddag og eftermiddag ca. 3-4 timer tilsammen. De større vuggestuebørn sover oftest 2-3 timer i middagsstunden.

Vi prøver så vidt muligt at skabe ro og regelmæssighed omkring børnene, når de puttes. De yngste børn sover i barnevogn eller krybbe udenfor i krybberummet. De større børn hviler/sover på en madras i Salen.

Børnehavebørn

Børn i 3-6 års alderen har brug for ca. 10-12 timers søvn i løbet af døgnet. Nogle børn (specielt de 3-årige) har stadig brug for en middagssøvn eller et hvil i løbet af dagen, og vurderer vi i institutionen, at det forholder sig sådan, tilbyder vi barnet en madras i middagsstunden.

"Flere undersøgelser viser, at op mod halvdelen af forældre enten helt forsøger at undgå, at barnet får en middagslur eller forkorter den, da de er bange for, den ødelægger nattesøvnen. Men det forholder sig i virkeligheden omvendt – middagssøvnen er nemlig en forudsætning for, at barnet sover godt om natten".

"At bede dagpasningen om at vække børnene midt i en nødvendig middagslur kan på mange måder sammenlignes med, at forældrene bad personalet om at give barnet halvt så meget mad, som det har brug for. Eller slet ingen".

Kilde : Vibeke Manniche "Børns søvn – din lille sovetryne"

Vi har i Trip Trap Træsko derfor valgt at sige, at vi IKKE vækker børn!