Legetøjspolitik

LEGETØJSPOLITIK I TRIP TRAP TRÆSKO

 

 

Pædagogiske overvejelser

 

I Trip Trap Træsko må børnene gerne medbringe legetøj, da det kan have stor betydning for alle børn som i en periode oplever forandringer i deres sin hverdag, kan bruge det medbragte som en større tryghed.

Ligeledes får børnene styrket deres sociale og personlige kompetencer og robusthed, ved at skulle dele, og eller være sammen om, samt passe på legetøjet. Herved bliver de bedre i stand til at mestre nye udfordringer i livet.

 

Vi skelner ikke til hvilket legetøj det er. For nogle børn kan en bamse/dukke være trygheden eller måske er det ynglingsbilen eller et andet stykke legetøj, det kan og vil vi ikke sætte grænser op for.

 

Personalet vil i dagligdagen vurdere hvornår legetøjet evt. skal lægges væk af hensyn til aktiviteter og situationer, og vi vil ligeledes vejlede forældrene vedr. uhensigtsmæssigt legetøj eller hvis barnets dag i Trip Trap Træsko påvirkes i negativ retning af medbragt legetøj.

 

Vi har valgt at børnene gerne må medbringe små spillekonsoller (gameboy/nintento)

Der må ikke medbringes ledning til opladning (dette af sikkerhedsmæssige årsager). Maskinen skal være opladt hjemmefra.

Der må ikke medbringes Ipads og mobiltelefoner.

 

Legetøj medbringes på eget ansvar

 

Legetøj sendes med barnet på forældrenes eget ansvar. Personalet bruger ikke tid på at lede efter legetøj der på den ene eller anden måde er blevet væk, samtidig er Trip Trap Træsko ikke erstatningspligtig overfor legetøj, der går i stykker eller bliver væk.

 

 

Hvis noget ikke fungerer

 

Oplever vi problemer, det kan eksempelvis være at barnet kommer i mange konflikter, forsøger at ”købe” sig til venner gennem legetøjet eller barnet ikke er i leg med andre børn. I de tilfælde går vi i dialog med jer forældre, for at vi sammen kan finde en løsning, der er bedst for det enkelte barn, det kan eks. være at barnet i en periode ikke medbringer legetøj eller begrænses til en dag i ugen.

 

Forældre på banen

 

Det er den enkelte forældre der bestemmer om deres barn skal have legetøj med i Trip Trap Træsko.

Nogle forældre ønsker at vi bestemmer kollektivt at børnene ikke må have legetøj med i institutionen idet de har konflikter med deres barn derhjemme omkring det, men det vil være at straffe kollektivt. Søg i disse tilfælde råd hos personalet så vi sammen kan finde en løsning.

 

 

HUSK NAVN på legetøjet, så der er mulighed for at personalet kan placere det fundne glemte legetøj.

 

 

 

 Godkendt i forældrebestyrelsen d. 10/3-14